3. |
Церенюк О. М. М'ясні породи голубів в Україні [Електронний ресурс] / О. М. Церенюк, О. В. Акімов, А. О. Вінюков // Вісник Харківського національного технічного університету сільського господарства імені Петра Василенка. - 2020. - Вип. 209. - С. 133. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Vkhdtusg_2020_209_48 Птахівництво є найбільш динамічною та інтенсивною галуззю з одержання високоякісного дієтичного білка тваринного походження. Подальший розвиток м'ясного птахівництва в першу чергу пов'язаний з розширенням асортименту продукції за рахунок розведення гусей, уток, індійок, цесарок, перепелів, фазанів, страусів, голубів, тощо. Відносно породного складу в голубівництві він є достатньо широким. У світі на сьогодні налічується близько 50 порід голубів, що використовуються для харчування людей і поділяються на три групи - велетенські, курячі та м'ясні. До велетенських належать кінг, техаський, карно, кошуа, монден (мондайн, мондаин), монтобан, римський, соттобанка, угорський велетень, штрассер; до курячих - флорентійський, угорський, мальтійський, віденський; до м'ясних, відповідно - польська рись, бенешовський голуб, прах енський каник, моравський пштрос, кобурзький жайворонок.
|